Project Description

Logo De Heeren Maas

Hey! Nogmaals De Heeren maas hier? Ja dit is geen grap. Ik vind het altijd interessant om over dit logo te praten.

Wat dit logo namelijk zo interessant maakt voor mij is omdat het een verschrikkelijk grote klus was. Deze klanten wisten heel goed wat ze wilden. 2 hoofden die van elkaar afkijken met een Italiaanse afwerking in een rond beeldmerk. Oke dacht ik simpel. Maar dat bleek niet.

Bij deze klanten heb ik gemerkt dat ze gaande de ontwerpen erachter kwamen dat ze totaal niet wisten wat ze mooi vonden en het ook niet met elkaar eens waren. Dit zorgde voor flinke vertraging met de website. Ik bleef maar met andere logos aankomen die wel volgens hun beschrijving gemaakt waren. Steeds was het hem niet.

Opnieuw had ik nieuwe ontwerpen van de logos gemaakt. Ditmaal ging ik weer terug naar het Italiaanse vintage barbier idee. Om toch door te kunnen gaan met de website had ik even snel een eigen logo’tje gemaakt (degene die je ziet als thumbnail). Toen ik bij de kapper langs kwam om deze veel te veel tijd kostende logo te laten zien bleek al snel dat ze weer wat misten. Ik had weer aantekeningen gemaakt en ik baalde. Maar ondertussen wilde ik ze wel de voortgang van de website laten zien. En ze zagen het logo wat ik in elkaar had gezet op de website en ze waren allebei meteen verkocht.

We konden er gelukkig allemaal om lachen en ik heb er een gouden les uit geleerd. Doe niet te moeilijk en zorg dat je niet verdrinkt in het denkproces.